->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Bloggnivå i TV, sågningen, solklart Råsbrink och...

2012-02-02 @ 22:40:46
Vad hjälper yttrandefrihetslagen när fingrarna inte lyder hjärnan, det är så nu mera. Saker jag vill skriva om finns i huvudet men kommer aldrig längre än så. Det kommer att bli bättre sa doktorn i måndags... ja, nu pratade han inte om bloggen så klart:). Efter ett bakslag är jag på väg igen... mot hälsan.

SNACKIS. En kameraman är huvudvittne i veckans stora snackis, matchstraff i TV-matchen. Jag håller med Jesper Berggren .
"Jag tycker att det är tråkigt att det blev så mycket snack om det där. Speciellt när man pratar med folk som inte är så insatta i innebandyn och som inte alls förstod vad som hände" (citat Jesper Berggren i innebandymagazinet.se)

Att domarparet som dömde är världens bästa tror jag många håller med om. Johan Råsbrink är en i duon han sitter i regelgruppen och han om någon kan reglerna. I studion var man lätt förvirrad (tills man konsulterat experten i form av en studioman). Synd att "vad händer" fick så mycket tid i etern, istället för "det här händer på banan". Tänk om man tagit initiativ till att intervjua domarna när de blev så ställda, eller frågat seket. Sanningen som presenterades.. vad var den? Har sett att domarna idiotförklarats i cyber, men de hade inget annat val än att döma efter regelboken. 
Alla som menar att sekretariatet gjorde något felaktigt kan ju begära att ha en egen representant med nästa gång i seket. Misstroende... Alla som inte nyttjar den möjligheten men anklagar personalen för fusk har lite att fundera på.
Jag var inte på plats, det kan hända att Tibbleseket är fuskseket. Men nog hade det varit bra att få en kommentar av de som verkligen vet vad som egentligen hände... 

Zooma in en svärande Stenberg som protesterade och slog med klubban. Ja, vad gör man inte för bra TV.
 
BLOGGNIVÅ. Connys anekdoter och citat från hetluften känns så malplacerade, för mig kändes citatet mellan keepern och Öhman som något man hört och sedan snackar om i bastun. Lika så det där om Micke Karlsson. I vilket syfte? Det hade passat bättre på en blogg, där bloggnivån tillåter.
Det som händer på banan och i båset kan visst kommenteras om det sätts in i ett sammanhang, värderas och i bästa fall också kan leda till ett en lösning.
Alla som tillbringat tid på eller nära en innebandyplan vet att det sägs en hel del mellan spelare. Det är aldrig okej med hån men jargongen finns, särskilt från vissa spelare. Det finns säkert en del att göra där men det som sägs på banan borde stanna på banan... om man nu inte tar upp saker för att belysa eller peka på utvecklingsmöjlighet.

...det märks ju att man i inenbandysändningarna försöker prata mer taktik, förlåt förlåt att jag hakar upp mig på det som kanske kan betecknas som barnsjukdomar. Så här tycker jag: Så lite innebandy som vi ser i rutan tycker jag att vi skall passa på att promota sporten när vi har chansen. Ge oss mer innebandy... när det är innebandy. Tänkte: men det där har väl inget med innebandy att göra. Men det kanske det har, nästa steg är att hänga med killarna i omklädningsrummet med mick och kamera. Det som sägs där...

DAMLANDSLAGET. Janne Vaara som varit genomseriös i allt han gjort och sedan tog det så lång tid innan en ersättare sattes in. Det kändes ovärdigt. Vaara fick inget gratis, det pratas om att vi kan sätta in ett B och C landslag och vinna guld. Sååå överlägsna är vi faktiskt inte. Hårt arbete, flera VM-guld och sedan blev det helt tyst.... Men nu verkar bitarna vara på plats, landslagsledningen för damerna är presenterad. Det Janne lagt grunden för kan fortsätta.

Varför är det svårt att skriva om utnämningen av assisterade FK. Enligt mig... överallt i samhället är det känsligt det som kan ses som kvotering, eller positiv särbehandling på grund av kön, så även i innebandyn. Hade tänkt lägga ut texten här men har visst missat krönikorna på Innebandymagazinet, kanske kommenterar dem sedan när jag läst dem. Det är hur som helst lite synd om den vars kompisar gått alla förbundets kurser och ändå inte får ett förbundskaptens jobb.
Någon som vill lära känna Curt Söderström? Skrev om honom efter utnämningen.  

FINNKAMPEN. Norra Karelen och Joensuu verkar kunna fylla en innebandyarena. Finnkampen på lördag och fullsatt. Man släppter 250 extrabiljetter så man ställt in lösa stolar. Skoj, jag som gnällt på placeringen av tävlingen.   

FACEBOOK. "Rykten skapas av avundsjuka, sprids av hatare, accepteras av idioter och handlar om oskyldiga", citat okänd. Vilka bra och tänkvärda ord. Nyttjar man rätten att skriva (yttra sig) i olika forum medför det ett stort avsvar. Det skriva (och sagda) ordet blir lätt en sanning trots att det bara är skvaller, antaganden och rykten. Det går bra så länge det inte drabbar en själv, eller hur? Har sett en väns tonåring fara oerhört illa, skvallret visade sig inte vara sant... ändå lever lögnen kvar som sanning.
Det är lätt att sitta på den här sidan tangentbordet. Man är aldrig större än sitt senaste skvaller... 

Ingen är perfekt och himmel så osäker jag är ibland (ofta) på... om jag gjort rätt eller fel.  
Har du läst ända hit? Tack! Peace /Ingrid

Tycker du något om min text?  Kom gärna med feedback.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg