->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Anmälningar, Mora guld el tabelletta samt dyrare i Allsvenskan

2012-02-27 @ 14:44:53
Visst borde man vinna ett ordentligt pris, en summa pengar eller annat om man vinner serien. Det kan inte vara svårt att fixa en sponsor. Kollade upp det idag, man får en pokal som seriesegrare. Bra det, en pokal och heder men jag tror det skulle kunna vara bra PR för en sponsor att vara med på något sätt. Serieseger, Fairplaypris och något fler pris skulle fräscha upp. Har skrivit det förut (länk till gammalt inlägg, saker har förändrats sedan dess)... lite idéer.

SPÄNNING. Innebandy är en skön sport, vad sägs om den rafflande avslutningen i Kristiansborgshallen: Rönnby mot KAIS Mora, 59.46 kvitterar hemmalaget till 59.46, Mora gör 5-4 59.53 och... Ja, vad säger man? Rafflande... Någon form av innebandyhistoria? Frågade experten, den bäste nämligen Klas Pettersson som plockade fram ett annat exempel, ett 16 år gammalt.
Citat: Ganska cool slutminut mellan Warberg och Växjö i högsta serien 960210: Marie Eliasson (Warberg) kvitterade två gånger i slutminuten. Först 5-5 efter 19.25 innan Pernilla Gunnskog (Växjö Östra) gör 5-6 efter 19.46. Efter 19.59 gör sedan Eliasson 6-6.

Innebandy är underbart, bara i innebandy? Klas har en uppsjö av "galna noteringar" från innebandymatcher... ibland delar han med sig på innebandy.se, det gillas av mig.

Tillbaka till elitserien: "Världens bästa Karlsson" nu poängligaledare. Det blir fight även där (poängligan) mellan Emelie Lindström och T Karlsson. Satsade en slant på Therése Karlsson inför säsong, det gjorde jag även ifjol... får jag tillbaka insatsen med råge i år?
Vilket lag vinner då serien? Ja, jag säger som jag sagt många år nu, den som vinner serien har aldrig i elitseriens historia vunnit SM-guld. vem är beredd att chansa? *ler* Mora leder serien just nu... det är kanske dags att skriva historia? IKSU går bra nu, men snälla, vinn inte serien...:) Jag tippade för övrigt att Pixbo skulle ta hem seriesegern...
Nåja, har i alla fall vunnit fyra trisslotter. Ett vad där jag satsade på att Mora skulle ha en bättre tabellplacering än Falun efter avslutad säsong. Många experter menade att Falun hade bättre lag, men enligt mig var Faluns Silly season lite spretig. Visst, kanonspelare men sedan gäller det att få ihop det.

Dalens damer har i helgen säkrat en slutspelsplats, grattis! Sätter en slant på att man möter Mora i kvarten, om Mora väljer först. Hörde av en Dalenspelare att man gärna möter IKSU, det kan jag förstå med tanke på fjolårets galna kvartsfinalserie. Ekonomiskt är det också bra för Dalen (och IKSU) men jag hoppas på Mora.

2012/13. Nästa års Allsvenska kan komma att bestå av TRE Umeålag, Sandåkern är klara (grattis), Thorengruppen är klara och vill det sig illa och Umeå City tappar sitt SSL-kontrakt så... tre lag i norra serie. Det blir en väldigt kostsam affär för övriga lag i Allsvenskan. Många resor till Umeå, de lag som spelar i damettan vet hur det är.
Det är klart jag hoppas att Umeå City är kvar i högsta serien nästa säsong, och chansen finns ju. Men om man åker ur kommer det att dröja LÄNGE innan Umeå har två SSL-lag igen. Så känns det...

Mullsjö: Tack för webbsändningen i lördags, SSL-mässigt att satsa på det. Och grattis till segern över Sirius, den enes bröd, den andres död. Det är inte kört än för Sirius, väl...
Nästa helg möter City AIK, måstematch? Nu får City visa hjärtat och spela för hedern, minst. Kommer AIK att vara nöjda med sitt säkrade(?) kontrakt, kan City höja sig när allt står på spel? Har Lorendahl smittat resten av laget med influensa?

Ler när jag läser på Twitter om FCH:s succé mot Storvreta och skandalförlust mot AIK. Finns det inget mellanläge i innebandy? Förtjänade inte AIK en hyllning tro? På tal om AIK, mycket media där, det är ofta så... AIK är alltid intressant. "Vilken utklassning" skriver Aftonbladet, och här artikel i Expressen

DOMARE. Titt som tätt sågas domare och domarinsatser i media. Det finns många exempel både i Umeå och på andra orter, i både dam och herrelit. Vad vinner man på det egentligen? Det finns säkert de som lyckas med sina föresatser (i slutspel har vi sett det, man vill få domarna uppmärksamma på andra laget) men ofta gynnar det knappast det egna laget... Undrar om man kan säga att den som sågar domarna tappar ansiktet för en stund, visar svaghet som ledare... inget konstigt då det är mycket känslor. Och allt kanske inte går att kommunicera/förklara för domarna i dess tänkta forum... domarrummet. Jag har tidigare skrivit att jag tycker innebandyn skall göra något åt det här med att domare sågas, det var inte helt genomtänkta ord. Går det ens och samtidigt värna rätten att uttrycka sin åsikt. Det kanske måste få vara som det är... Sedan är det skillnad på att uttrycka sig och trycka ut sig:). Både Umeå City och FCH tar upp domarinsatsen efter förluster, de är så klart inte ensamma men aktuella exempel. Frustration...

TIPS. Fick full pott i helgen: Mullsjö, Linköping, AIK och Storvreta som vinnare. Dagens match mellan Dalen och Pixbo har jag inte spelat på... På torsdag (rättat) tror jag på Warberg, tror jag... OBS, både den och kvällens match sänds i TV4-sport.

PRAG. Det  där med Student-VM har aldrig känts viktigt, men argumenten att det är en förutsättning för innebandyns utveckling internationellt köper jag. Och i vår... Student-VM lockar, vad sägs om Prag och majmånad. Bara en sådan sak. Min roll på plats är inte helt klar, eller hur det var...

Hade väntat mig ett efterspel på Stenbergs klubba i magen på Nede. Jag håller med bloggkollegan Gittang som skriver på Innebandysajten, hade det varit en AIK-spelare hade det mycket troligt varit stora rubriker där man krävt att förbundet skall anmäla om nu bildbevis finns. Har Stenberg en gräddfil, nej knappast, klart man måste markera om det var lika illa som det såg ut. Varför göra skillnad på person och person lag/lag? Eller väntar FCH med att anmäla så att killen blir avstängd under slutspelet? Jag hoppas inte det. Borde inte någon annan (typ SIBF) än lagen sköta detta... jobbig situation för alla. Ingen gillar väl att hantera anmälningar. 

Twitter verkar har blivit innebandyns grej... varför detta plötsliga intresse? För ett år sedan var vi några få, den senaste månaden har det exploderat. Bara så där... 

Till Bult: Mitt svar är 7,9 på båda frågorna. Vilken färg finns klubban i?

Många säger att det är vår... på vår baksida ser det ut så här:

Snö långt över staketet, flera meter höga snövallar. Vårvinter när den är som bäst.

Missa inte Dalen vs Pixbo i TV4-sport kl 19, eller gå till Gammliahallen... För er som inte har TV4-sport, folkbladet.nu brukar köra liverapport. Carlboms hemmapremiär.

Kolla in sköna bilder på Timo Gustavssons hemsida, mycket fina. Bildena från Storvreta-City hittar ni där, följ länken.

Fick massor med feedback på förra inlägget, vad synd att det inte längre kommenteras och debatteras på bloggarna som det var förr. Nu är det via Facebook, mail, Twitter och telefon folk tycker till. Och då blir det ingen debatt...
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg