->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Tack Umeå City - innebandy handlar också om tajming

2012-03-12 @ 12:47:50
SMS igår "Ja, vad säger man", mitt svar "Har inga ord", (City förlust mot JIK) för vad säger man till den som faller på målsnöret med flera fina matcher den senaste tiden, en mängd nästanmatcher och ändå åker ur SSL.
Matchen mot AIK förra söndagen, det var en riktigt bra fight... Stolta krigare. Bäst i stan men... Och igår mot JIK (snyggt av JIK-spelarna att inte håna, sportsligt).

Summerar de senaste åren med en text jag skrev för bra precis tre år sedan, närmare bestämt  8 mars 2009, det var Citys första år i SSL, då var man årets rookielag och nära att ta sig till slutspel.
Jag skrev texten på Warbergs hemsidas (av någon anledning), inför Citys första bortamatch mot WIC. Krönikans rubrik "Innebandy handlar också om tajming" den får vara rubrik på detta inlägg... som också kunde avslutas ungefär som krönikan, typ:
Igår vann bästa laget, "för alla vet ju att innebandy inte enbart handlar om tajming".

Lite som det var 2009 (se text längre ner) är det fortfarande, City laget som försöker spela innebandy och är inget gnetgäng, De bjuder på en del tekniska överraskningar och roliga kombinationer. De gör för lite skitmål, vi har sett en del bolltapp på mittplan och så vidare, samma City och ändå inte. Cityhjärtat hos Lars Bergström blev till comeback, tyvärr skadade han sig efter några matcher, jag upprepar tyvärr.. Av spelarnamnen som nämns i texten är det bara Andreas Tuomas och Lasse som finns kvar i årets trupp. Hade texten skrivits idag hade andra spelare lyfts fram... ett annat City och ändå inte. Tack alla som krigat.

INNEBANDY HANDLAR OCKSÅ OM TAJMING (krönikan)

Någon som säger emot mig om jag påstår att Umeå City är Årets Rookie? Grundstenen verkar vara ”Umeå City hjärtat”. Medan City harvade i ettan fick många spelare chansen att spela i SSL, de kom tillbaka till laget när det blev åka av i Superligan. Och laget visar ofta hjärta, krigar, kämpar på. I förra omgången mötte man Storvreta, låg under med åtta mål men fortsatte att kämpa.

 

Men Umeålaget kan inte betecknas som ett gnetgäng, de försöker spela innebandy med fart och fläkt. Det bjuder på en del tekniska överraskningar och roliga kombinationer.

 

Men det finns så klart svagheter, en är att de gör för lite skitmål. Det ligger dem kanske i fatet att man kunde glassa omkring i ettan och göra snygga grejer. En del (försvarbar) orutin finns, det märktes kanske särskilt i TV-matchen. City är ett lag som farligt ofta tappar bollen på mittplan, bolltapp i de offensiva hörnen vore att föredra (långt från hemmamålet). De har förlorat matcher på grund av svagt spel runt egen kasse. Dessutom känns de för små på något vis, spelarna kommer fysiskt till korta. Detta gäller inte backen Andreas Toumas, han har betytt mycket på de stora pojkarnas arenor.

 

Trots brister kan man aldrig ta ifrån City, Årets Rookie kvalitéerna. Får de till spelet kring eget mål kan de bli livsfarliga på måndag.

 

Lagkapten Lars Bergström, är viktig. Där har ni veteranen, klippan som tillför lugn. Har en känsla av hans beslut att fortsätta höjde lagets moral. Han och flera andra har satt en ära i att få laget tillbaka på innebandykartan. Man kan undra varför Gustaf ”Gurra” Forsberg inte gjorde sin plikt, han var med i truppen som fick City att åka ur för tio år sedan. Hörde jag Vasaloppet?

 

Man ska ha stor respekt för slitvargen Daniel Jernberg, centern som spelar med hjärtat. Det är svårt att säga varför, men han levererar mer poäng än man faktiskt kommer ihåg efter matcherna.

 

Bästa skott? Väljer Mattias Mattson, han är i alla fall den som gjort flest mål, 30 kassar och åtta assist säger lite om spelartypen.

 

Hetast just nu är Jakob Lundmark, han hotar i anfallszon bland annat genom att röra sig mycket i slottet. Jakob eller ”Jacke” äger den interna ligan med sina 43 poäng.

 

En högst personlig favorit just nu är Daniel Pettersson inte minst för skottet han drog iväg mot Helsingborg. Skaplig bössa, det häftigaste jag sett i år.

 

Målvakten Erik Ställ har imponerat, särskilt med tanke på Citys spelstil. Han hör till framtidens och den nya tidens målvakter, då innebandyn ser ut att gå från små till stora keepers. Ställ är fysiskt stor precis som Ramsin och Sjögren, gemensamt är att de sitter ner och gör sig ännu större i mål.

 

I båset finns Andreas Söderberg, Patrik Eklund och Peter Strandberg Eklund var liraren och ”Ankan” Strandberg sniper, båda profiler på banan under Citys bästa år. Kan en profil sitta i väggarna så borde Patrik göra det. Det är sjätte säsongen för coach ”Putte”. Vardagen låter aningen hektisk, fyra små barn, heltidsjobb och så elitinnebandy. Ifjol hade han kunnat missa ödesmatchen mot Sundsvall eftersom hans fjärde barn var i antågande. Dottern kom ett par dagar innan utsatt tid och Eklund fick vara med när laget förtjänade direktavancemang.

 

Är det inte det jag alltid har sagt, innebandy handlar också om tajming.

 

På tal om tajming och allt annat som måste till om jag ska få se ett Umeåderby i kvartsfinalen. City måste ta poäng mot WIC om de ska ta sig till slutspel. Oddsen är tydligen sju gånger pengarna på Umeå. Kanske jag ska snacka med Bluemarines?. Vem ska jag ringa då jag behöver låna Sveriges bästa hejaklack på måndag?. En blå hejaklack skulle i alla fall bättra på chanserna till det där kvartsfinalderbyt.

 

Bluemarines har å andra sidan redan gjort mer än man kan begära. Som Umeåbo står jag i stor tacksamhetsskuld till dem, eftersom de hejat fram IKSU till flera SM-guld och andra medaljer. Det är stort.

 

På måndag vinner det bästa laget, för alla vet ju att innebandy inte enbart handlar om tajming.

/Ingrid i Umeå (2009-03-08)


Att falla med flaggan i topp...

Umeås mest innebandykunniga bloggare Jacke, skriver:
citat: Jag vill avsluta med att säga att jag tycker att City verkligen faller med flaggan i topp. Spelarna kan trots allt vara stolta över säsongen och jag minns allra mest derbysegern mot Dalen där var och en slet som sårade för klubbmärket
Jakob Arvidsson om Umeå City efter gårdagens förlust, säsongen 11/12 som innebar nedflyttning. ..

 

Minns när Urban Karlsson, IBK Dalen sa när City var nära att gå upp 2006 el 2007 "Vilka härliga derbyn det skulle bli" och 2008 när City väl gick upp "Kul för oss och innebandyn i Umeå". Andra har sagt att Umeå är för litet för två lag i högsta serien, nu får vi tre lag i Allsvenskan... är det kanske Umeås chans till ett SM-guld på herrsidan? Vad säger du Magnus Aga Augustsson? Det finns olika åsikter... (Agas analyser, november 2009)

Väl kämpat City! Får vi någonsin se en sådan jämn liga som i år? -SSL.

 

Återkommer med tankar från gårdagens match, det känns inte rätt att skriva om den och... i ett och samma inlägg.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: UC

Fina ord jag är säker på att våra killar orka läsa detta sedan.

2012-03-12 @ 22:22:18

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg