->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Pressmeddelande, fysmonster, sämsta bloggarna, twitterförbud mm

2012-03-11 @ 13:24:31

Sara Kristoffersson, så skön "de skall få ångra att de valde oss" angående DIF, (hakade Expressen eller AB på?)minns när Lunken var Faluns tränare "vi blir obehagliga i slutspelet. Skön inställning... På tal om Lunken, imorgon (idag) kommer IBF Falun, herr till Umeå. Då får vi se SSL:s högst rankade spelare Rasmus Enström enligt JG, rubrik på Aftonbladet. "Ett fysiskt monster med temperament" och det var tian på listan som hade den "motiveringen". Blev lite paff när jag läste "monster" om Enström men det redde ut sig.

OMTANKE. När Kimmo skrev om andras kassa publiksiffror, arrangemang, luftslott som sprängdes och dåliga resultat rent sportsligt var det i all välmening. Lag och spelare som inte håller måttet. När Linköpingsspelarna jiddrar på Twitter går det under beskrivningen hån? Inte ens den egna klubben är schysst? (Kimmo var antagligen ironisk?) Det det handlar om graden av välmening? Graden av omtanke? Det är svårt, jag fattar... och jobbigt för den som blir eller upplever sig smutsad. Sändare mottagare... Vilka får mest skit? Granskas hårdast? Så klart stjärnor, topplag, bottenlag, de som går utanför ramarna... den som för tillfället är hackkyckling? 
Finns det något "Linköping" på damsidan?  

SOCIALA MEDIER. Hur orkar man med att följa Twitter?
Svar: Man försöker inte läsa ikapp... bara det senaste (det man ser när man loggar in) annars skulle det ta sjukt med tid. Om jag kan hålla en Twitterskola? Nja, det där är jag inte proffs på, har inte läst en enda poäng i sociala medier.
På tal om Twitter:
Challe Berglund sätter ner foten som coach i Djurgården som nu tvingas kvala. Challe inför Twitterförbud.
-Twitter och Facebook är förbjudet. Det är klart, ska någon starta ett kafé får de väl skriva det om de vill men jag vill att det ska vara fullt fokus på hockeyn fyra veckor framåt.
Respekt till Challe, han kör sitt race. Och den som twittrar och bloggar mest vinner... Nej.

Har funderat över det där med bloggar inför viktiga tävlingar eller playoff. Då fullkomligt exploderar det, visst är det så? Säkert en hel del rolig läsning men är det verkligen rätt fokus?. Är det för att media inte är tillräckligt på?
Gå in i slutspelsbubblan har jag hört talas om... bloggbubblan? Inför ett VM där det handlar om att ta tillbaka ett VM-guld. Bloggbubbla, till och med på förbundets sida... Ja, det kanske är rätt sätt att väcka uppmärksamhet i media. Finns stor risk att det enbart blir klubben för inbördes beundran... Det är verkligen både och det där med öppenhet... Att innebandyn får mer uppmärksamhet, är det så? Hur som helst har ingen bloggat sig till ett SM-guld, utom jag möjligen... tre guld till IKSU. *l*
Det finns många sätt att se på detta med fokus... vore kul att höra era tankar Maila, kommentera, använde Twitter eller FB. Det är ok att vara anonym här, modererar dock bort personangrepp och sådant.


Tyvärr finns det inte mycket intresse hos innebandymedia att föra debatten framåt, (kanske dags för en nyhetssajt till? eller ett forum) undersökande journalistik, lyssna, debattera tänker bland annat på...

FRAMSTEG. Dubbelmöten: Äntligen vågar alla elitserieklubbar satsa, det kommer att kosta en slant men detta är ett stort framsteg. Ni som hängde med när elitseriens slutspel också blev bäst av fem som herrarnas och när damerna fick egna elitdomare vet att först när klubbarnas åsikter släpptes fram i media hände det något (skälen var till stor dem miss i kommunikationen mellan damklubbarna). Detta är en annan sak...
Bromsklossarna har inte varit förbundet eller SEI även om det orättvist låtit så ibland. Från några klubbar har det varit dubbla budskap, vid seriestart har det varit skriverier och gnäll från media och klubbar om spelschemat (som klubbarna själva godkänt) och ändå har man innan nästa seriestart röstat ja till att fortsätta med dubbelmöten, man har sedan godkänt kommande spelschemat och i vissa fall lyckats få det att låta som om SEI eller förbundet hanterat detta oproffsigt.
Till och med inför förra säsongen röstade man ja till dubbelmöten, varför liksom? Nu äntligen är alla elitserieklubbar med på tåget, bra jobbat ni som drivit frågan, år efter år.

OCH?. Fattar inte varför Magnus Svensson och Bagarn pratar om det som var dåligt efter matchen mot Falun. Om att det var synd att släppa in de där sista målen... Vet i sjutton om jag som amatör skulle säga att de tappade de sista minuterna. Falun spelade PP, de gick all in... chansade. Då brukar det slinka in ett och annat mål, tänker jag. Bra match av Warberg, gratis till tre. Att slå Falun, hur många lag har gjort det i år? Stort ju. (hänvisar till Studio Warberg på WIC;s hemsida)  

KVARTSFINALER. Idag webbtv från Mora och kvartsfinal 1 mellan Mora och Endre. Peter Wallin expert., det gillar vi. I fredags visades DIF-Falun i TV4-sport, Det blev en trevlig fredagskväll för alla utom de som håller på Falun. Så jobbigt att få en utvisning i matchminut 59. Djurgården var det bättre laget, ingen tillfällighet att Minne avgör. Synd bara att domarna är de man kommer ihåg mest ett par timmar efter avslutad TV-match. Fasth håller på sin roll i mycket större utsträckning som kommentator, skickar över expertfrågor liksom.. trots att han om någon har koll på innebandy. Det var en bra sändning...
Om försvarspelet finns ,mycket att säga, eller inte... "den bästa dammatch jag sett" säger Conny. Ja, ja... undrar vad gamla tidens backar som Gustaf Forsberg (de som satte en ära i att täcka skott och var nöjd om matcherna slutade 3-2 fördel deras lag) hade haft för kommentar. Den bästa = massor med mål och visst, det är underhållning.

KLOCKSLAG. Har ett önskemål till innebandy.se nämligen att när man klickar på tex. elitserien så skulle jag vilja att tiden (inte bara datum) syns, Som det gör under slutspels-spelschemat. Visst går det att fixa? Nu skall man klicka på enskilda matcher för att se matchstart. Onödiga klick är onödiga. 

TÄVLING. Angående den där "tävlingen" där folket får rösta på sin FAVORITblogg, den blogg som ger mest... Jag vill veta vilka som INTE röstar på min blogg. För eller emot? Varm eller kall? *ler* Nä... Magget körde en rankning 2007 (?) tydligen 2008, i första omgången utsåg min blogg till bästa innebandyblogg. Omöjligt att slå... Vem har sagt att man inte kan leva på gamla meriter?
Låt mig gissa, det finns många läser bloggar man "inte gillar"de kanske är de som är de bästa, som ger mest... "vad har NN skrivit för skit nu då?". Lite som spelarbetygen på innebandymagazinet och slagerfestivalen. Väcker känslor, ingen bryr sig, ingen läser och alla vet vad som skrivits... i smyg. Och så finns det så klart ryggdunkare... eller ryggrunkare som någon råkade skriva i sammanhanget. Det är med bloggar som med all annat, det är trevligt med mångfald.
De bästa bloggarna kanske trots allt är de "sämsta"... så det händer något menar jag.  

GÖTEBORG. Någon som har statsen mellan Pixbo och Caperiotäby? Det känns som Pixbo inte vunnit sedan suddenslutspelet 2007.

MEDIA. Under åren har en och annan bett om hjälp kring pressmeddelade, hur gör man, vem skall man skicka till osv. Här finns två inlägg med tips och råd, väldigt basic.

 

FloorBall pressrelasescool,

Hade förmånen i fredags via videolänk stötta i ämnet, inför SSL-slutspelet. Bra initiativ av klubben. ett tecken på att man vill framåt. Så kul, tänk om det fanns obegränsat med tid så skulle jag erbjuda mina tjänster rakt av till behövande. 

Många gnäller för att innebandyn inte syns i media, det är en del upp till klubbarna också. Så vässa era tangentbord... underlätta för media. Vad kan man skicka pressrelas-er om? Ta en titt på länken ovan och se om ni hittar något tips som passar er.

Sluta spamma morsan, de laggar
... ord från sonen när han var yngre. Ja, det har blivit många inlägg de senaste dagarna. Så kommer det inte att bli i fortsättningen. Sportlov och barnen har varit i Åre/Hemavan... tid, lust och dessutom dök det upp en massa roliga ämnen. Har inte sportat en minut under lovet, däremot har det varit massor med innebandy på annat sätt. Ställt upp som bollplank men också haft anledning att fråga klokare människor än mig (finns ett helt gäng sådana) om funderingar jag haft. Nu har jag en boll... andra har många.
Det kommer att hända massor inom innebandyn framöver både lokalt och nationellt. Klubbarnas styrelser och förbundets bör redan nu fundera på nästa säsong, vissa gör det. Gott det!

Veckans alster:
Kohonen -already a legend
Tankar efter Umeå City-AIK och min matchångest.
Den matchen skadade sig två av AIK-spelarna, Patrik Sinerius skada såg inte rolig ut, det var länge sedan jag såg någon som hade så ont. Kim Nilsson... inte bra så klart.
Joakim Nordström Ribbing:
"Jag spelar alltid med bästa laget. De som är skadade tillhör inte de valbara, så enkelt är det". Tänk om alla skulle tänka så... då kanske innebandykarriären som somliga kunde bli längre.

Innebandyns nya slogan: vi-måste-inte-slicka-hela-världen-i-röven-om-nån-ska-gilla-innebandy.

Inlägget är skrivet i omgångar... fredag, lördag, söndag. Lite hytt och bytt med andra ord. Om ett par timmar är det Gammlia Arena som gäller. Dalen-Falun i SSL.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Anonym

Warberg IC visar webbmatch idag. Information på hemsidan.

2012-03-11 @ 14:20:20

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg