->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Vinnare pressrelease 08/09, FloorBall pressreleaseschool ©

2009-04-02 @ 14:05:24

Efter att ha pratat med klubbar som inte kan eller förstår vikten av pressmeddelanden (PM), Pressrelease (PR) startar jag nu en The pressreleaseschool of Innebandy Enligt Mig ©, eller FloorBall pressreleaseschool a´la basic ©.

Hade gärna hållit snabbkursen i sammanhanget föreningsutveckling men... ingen frågar *ler*, fast jag är superpedagogisk och ... ja. Full av kreativitet och praktiska råd.  Grym på det jag gör, ja... inom mitt område alltså.  Just PM kan jag dela med mig ... basic. Men grunderna är det viktigaste. 

Detta här är verkligen ett ämne att ta upp, viktigt!  Tipsa gärna era styrelser/marknads kommunikations ansvariga... jag lovar att de får med sig något matnyttigt i alla fall.

Men innan dess, det finns klubbar som idag skickar pressmeddelanden (PM) och de ska ha CREDD. 
Alla har inte förmånen att som Jihde ha en välkänd/välskriven blogg... snacka om genomslagskraftig (kan det heta så?). Alla är inte kändisar eller innebandyheta redaktioner på sin ort... men alla kan göra mer och bättre jobb.

Vilka lag är bäst på att skicka då? Har bara delvis facit från Innebandynytt med också från det redaktionen lämnat över till mig på Ladies. Reserverar mig för att jag missar en del, men eftersom de flesta är noga med att uppge källa när de skriver (och jag är ju lite arbetsskadad och tittar på sådant) så får man en uppfattning. Sedan är ju journalister olika duktiga på att ringa upp aktuella personer och göra en egen grej. Ska man synas i media är det överlägset bäst om man får redaktionellt skriva artiklar. Det är intressantare läsning och PM behöver därför inte vara en färdig artikel men... än så länge är det nog ändå det bästa.
Oj nu kom jag i från ämnet.

Överlägset bäst är Örnsköldsvik, inför varje match, vid varje nyförvärv. Därför skrivs det också en hel del i innebandymedia om just ÖIB. Tyvärr är deras lokalpress ganska tjuriga, till dem kanske de skulle skicka lite kortare PM för att förenkla, kan vara värt ett försök.
Engelholm var duktiga på detta i våras och i höstas. De skickar PM när det händer saker i klubben. Klart godkänt.
Balrog har skickat några under åren som gått. De har ju massor att berätta om, men man ser verkligen att de har ambitionen.
Dalen är duktig på detta. Dessutom vet jag att Urban har bra kontakt med Magget och lokalpressen, han levererar nyheter även om det inte alltid är PM.
Från Endre har det kommit några.
SIBF skickar en del, här kan jag tycka att de kan skicka fler... inför slutspel med mera, men egentligen ligger det ansvaret på klubbarna i landet.
AIK, ja de skickar en hel del. Klart godkänd.
Warberg... medan jag skrev på IBN prenumererade jag på deras nyhetsbrev, det var ett bra sätt att få veta vad som var på "G" i deras klubb. Minns inte så många PM.
Jag tror Västerås har skickat ut en del, i alla fall när det varit saker som mordhot och byte av tränare.
IBF Falun skickar några per år iaf. Främst om herrarna.
Osäker på Helsingborg, de har så himla bra intresse på lokal-redaktionerna så... svårt att veta. men visst har de skickat, framförallt i samband med Henke-grejen.
Täby damer har börjat skicka PM.
Pixbo skickar PM, ibland flitigt.
LISTA uppdaterat (här lägger jag in det jag tidigare missat)
1.
2.
Hjälp mig gärna fyll i listan. Det jag skrev ovan var spontant, jag kan ha fel. Kommer säkert på att jag missat...  dessutom är det inte frågan om något dissande av de som inte skickar PM.

Alla andra då? Ja, de får så klart inte godkänt, de måste ha missuppfattat vad innebandy handlar om... typ.
Jag tror som sagt jag skall starta en PM-skola här på bloggen.  När, hur och varför ska kan skicka PR/PM. Och vad ska man skriva?
Dags för tips & råd från en som i alla fall har skrivit och skickat en del PM jobb och sportsammanhang.

Skapa en mall... det underrättar... återkommer strax.  Önskar jag kunde ladda upp dokument här ... med de mallar jag skapar. Det här blir kul.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Ingrid

Tror Pixbo, AIK och förbundet använder Newsdesk. Jo jag själv använder ND i jobbet, har tidigare tipsat klubbar om att använda detta. Tror som sagt det är ganska tomt hos ND.

2009-04-02 @ 14:54:52
URL: http://innebandyenligtmig.blogg.se/

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg