->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Bruno skulle hata att vara elitserietränare

2009-02-24 @ 09:43:56
Innan matchen mot City (som Umeå vann, yes!)   la Bruno Lundberg in sitt veto, en protest mot att lokala domare dömde matchen. Bakgrunden var att ordinarie domare satt fast på Bromma... då tog förbundet beslut att låta Mats Öster & Co döma matchen. Matchen startade två timmar efter utsatt tid, men genomfördes. Kan förstå Balrog, hade inte väntat mig något annat än en reaktion.... ingen sågning alltså. Bruno säger att det inte är acceptabelt att SIBF sätter in domare som aldrig dömt SSL fick uppdraget i aktuell match. "Det går för fort för dem". Just den här gången var domartillsättningen en nödlösning... matchen måste spelas.
I elitserien (=damer) händer det titt som tätt att domare som inte är kvalificerade dömer (oerfarna, inte gått alla steg i utbilningen mm)... Visst finns det tillfällen då lag/ledare i elitserien gett domargruppen en känga..  men hur ofta händer det? Även om jag inte är expert så finns det matcher då det varit just så ... domarna har inte hunnit med. Exempel finns i Mr Klisters krönika på Ladies E (bruten länk)... läs vid det fetade ordet  "fundering" , såg inte den matchen men domarna var visst ingen hit .

MERA DOMARE: Hur är en bra domare? Finns massor att skriva, det finns en och annan oskriven krönika i ämnet och det är inte jag som borde författa den/dem.
Ja.... har lyssnat på andra, funderat  en del på ämnet.... Det handlar så klart bara till en del om vilka steg tagit i teorin... mycket handlar om egen gameplan (lånar uttrycket av proffsen), socialkompetens, speluppfattning och attityd. Den störta utmaningen är nog att förstå sin uppgift och samverka på banan... En svårt jobb... respekt alla ni som kämpar. 
Man ska inte glömma att de är lagen som är uppdragsgivare och köper en service... visst kan man se det så?
IDÉ. Domarna får chansen att dela ut ett Fairplay pris... till en spelare och en ledare... kärlek.

DEN OMTALADE MATCHEN. I avstängningen av Falunstjärnorna så är det ju så... man får inte attackera domare... Men måste inte domare ta i hand efter matcher? Är det sant att domarna uppträdde så osportsligt är det bara tragiskt . Tycker hela händelsen är märklig, verkar inte BARA vara Helges fel... döm själva.  Om man tänker tillbaka bra precis ett  år i tiden ... till matchen mellan Dalen och Falun som sändes i TV.... Undrar om det inte är någon form av upprepade förseelser i den här avstängningen. (tufft i så fall)   Det är hur som helst en trist historia... och sista ordet är inte sagt. 
Fråga: Är det kanske som Aftonbladet skriver... Falun har självt stängt av sina stjärnor... ha ha (läs denna olyckliga formulering *ler*).

Ulrik Sandebäck skriver : Falun har stängt av sina landslagsstjärnor Mattias Helgesson och Andreas Johansson. Utan den "superduon" är laget chanslöst mot Täby. Täby spelas till 1,35, men även till 1,80 (-2,0). Warberg vinner klart. Odds: 1,10 .

Har fått en del feedback på mitt förra inlägg, återkommer...Läs Hedas blogg om BRA domare...  hän hänvisar till mitt tidigare inlägg...  


Övrigt om Falun: Har blivit spamad med deras nya låta... KUL och BRA initiativ... respekt....  fick den som MP3 i går (går att ladda hem på deras sida åxå) riktigt bra jobb där Falun. 

GRUPP PÅ FACEBOOK: Mer och bättre mediabevakning - Innebandy, join:a gärna den.
Text:
- Vi som saknar innebandyrapportering i TV, radio, tidningar och annan media.
-Vi som välkomnar undersökande journalistik och vassa journalister/skribenter till vår sport.
-Vi som vill uppmuntra befintlig innebandandymedia att höja sig ett par snäpp.
-Vi som vill "credda" traditionell media som redan följer sporten.
-Vi som tycker att det är bra att det finns någon innebandybevakning överhuvudtaget.

Mer och bättre mediabevakning -Innebandy (MOBMI) -för oss som tycker att innebandyn förtjänar mer och bättre bevakning.(slut citat).

12.00 Glömde:
ANNAT. Hur många visste att Hide-a-lite bildades i en kyrka...   inte helt unikt, det var mycket innebandy i kyrkorna innan sporten blev sport.
Men himmel, vad är det jag skriver... nu kommer nog en viss innebandybloggare att spy ut sin avsky över de som kallar sig kristna...  
Fåniga rubriker om Hallelujamatcher har skrivits... jag tycker det här initiativet/samarbetet förtjänat CREDD. Respekt Mullsjö.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: FCHnytt

Jo, förbundet sänder onekligen ut vissa signaler med det här domslutet... :-)

Problemen med okvalificerade domare finns även i Superligan där domare som degraderats till ettan för att de inte höll måttet dyker upp igen som vikarier i högsta serien några månader senare.

Postat av: Scottie

Vad är dealen med bloggare och bristen på källkritik? Både du och Mr Klister är från Umeå och bor bägge två i universitetsstäder. Ändå låter i er falla i fällan då ni skriver om domarna: Dom är inte behöriga hit eller behöriga dit.. Ni litar blint på vad folk påstår eller vad den andre skriver. Ta reda på fakta innan ni spelar på stora trumman och kommer med tuffa påståenden och åsikter utan substans eller förankring i verkligheten, eller är det inte lika roligt att skriva då? Ni har ju för f-n ett ansvar när ni skriver... Vill man bli tagen på allvar så måste man ta allvarligt på vilka fakta man går ut med...

2009-02-27 @ 01:42:50
Postat av: Ingrid

Angående källkritik... Har massor med fakta, men bloggen är ingen nyhetssajt. Gällande vilka steg elitseriedomarna gått de 34 domarparen... kolla själv. Är det minimikravet jag borde ha kollat? Det tycker jag väl egentligen själv, men man kan ju hoppas att de som verkligen ska granska innebandyn tar tag i det. Bloggare är bloggare.

Ang. Mr Klister så känner vi inte varandra, ar aldrig träffats men det stämmer att vi båda bor i akademikertäta städer.

2009-02-27 @ 13:15:18
URL: http://innebandyenligtmig.blogg.se/

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg