->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Niklas Jihdes åsikt, listan, världsmästare, Kimmo och kalkon

2011-12-14 @ 15:19:28
Veckans Festis och Pucko. Finns en del att välja på...  


Innebandy väcker känslor... flera sportkommentatorer kunde inte låta bli att uttala sig ironiskt om företeelsen innebandy. Vi får stå ut med det... ett tiotal år till, kanske längre. Storheten är att så många bryr sig... om innebandy. Och vi älskar ju sporten, eller hur? 

Veckans snackis om att media dissar innebandyn. Bland annat: kanalen som sänder VM-finalen pratar om att vi "tvångsexporterat något vi vässat formen i på gympalektionerna och lunchrasterna". Detta för att få kalla oss själva mästare och övriga nationer blåbär. Alltså... ni hör, det säger mer om honom än om sporten, faktiskt.
120 000 håller på med innebandy. Sitt ner!

Jonas Karlsson, Svt på Twitter i söndags. Visst ironiskt... JK är nog glad åt alla som provocerats.  

Mer om detta:
Niklas Jihde på Klubbhusets hemsidan, videoblogg i ämnet (Länk till Jihdes blogg). Han håller med om mycket det som sas i veckans kalkon på TV4. I alla fall hur VM är upplagt.

Många åsikter finns det... Bra det.

Igår på Facebook kom ett tips. "Läs Kimmos blogg" och ett inlägg med rubrik "Jämfört med vad?" Kan skriva under på det mesta. Bra ritat!

Själv vill jag tro att det inte finns några egentliga innebandyhatare, bara de som inte sett och kan tillräckligt mycket. Innebandy går fort... tar ett tag innan man hänger med även på läktaren/ i rutan.  Så brukar jag säga till de som kommunicerar att innebandy inte är någon riktig sport.

De som hackar allra mest på innebandyn är trots allt innebandyfolket själva. Det om något "drar ett löjes skimmer över vår sport" Så lätt att håna... obra. Tänker ibland när de som rapporterar matcher ägnar tid åt det som inom vår sport kan ses som amatörmässigt (utanför banan) typ "bara i innebandy". Finns många exempel. Innebandyn skulle tjäna på att gå in för det som händer under matchen, det som hör spelet till. Engagera, förklara... Vi är själva vårt varumärke.

Tillbaka till oss vanliga innebandynördar: Hur pratar vi om vår egen sport?
Log för mig själv när jag läste detta blogginlägg... "bara i innebandy".  
Så skrev jag då (mars 2010), lite ironiskt... men inte bara.  
Listan
Pinsamt
Skandal
"Bara i innebandy"
De ord vi helst använder när vi pratar om vår sport. Vilken av dessa är den grövsta?
... det måste vara "bara i innebandy"
Bubblare
Korpnivå

WEBBTV. Är det okej att driva lite med statens spelbolag? I webbsändningen igår (tack för den) låg följande skylt ute (text "vi väntar på TREDJE halvlek)
Tack! Jag behövde le.


Och... sedan kom en ny skylt där (uppmärksamma) tittare erbjöds att spela på "Hur många mål blir det i matchen" i sudden death... En vän till mig: Höll på att sätta hela mitt innestående saldo på "Under 10 mål" - men det hann spärras innan".

Det är roligare om man har kul (Ingrids ordspråk)

VM-GULD. Så var det klart, Sverige tar ännu ett VM-guld på damsidan. Stort grattis, en hel innebandynation kan sträcka på ryggen. Det svenska laget har imponerat stort under hela turneringen då de i alla matcher gått in stenhårt oavsett ledning. I finalen blev det tuffare än väntat och tankarna gick till... kulturbäraren Hermine Dahlerus. Saknade henne verkligen på banan. Ärligt talat såg det svajigt ut för en stund, det är då ledare som Minne behövs (Karro klev fram istället, tack). Nu gjorde hon ett kanonjobb i TV-studion. Tänk om hon fått chansen att sitta som expertkommentator, varför inte som tredje person. Där har vi en person som verkligen vet vad hon pratar om.  

Tack Team Janne Vaara för ett utmärkt arbete med världens bästa landslag. Tror "ett vinnande team" har varit en av nycklarna. Respekt!

Tänkte på en sak: Det finns klubblag i Sverige som borde hyllas extra. De som gått i bräschen för en stark fysik. Det har hela Sverige haft nytta av... tänker på titlar internationellt. Jobbet skulle inte hunnits med på landslagssamlingar. Därför: en STOR eloge till bland annat IKSU som visat vägen.   

FÖRBUNDSKAPTEN. Så kommer frågan till hur svenskarna prioriterar sitt ÖVERLÄGSNA landslag. Vem tar över efter Vaara? Hur ser det egentligen ut med dam och herrlags lika värde. Dags att visa färg. Mer än dags.. Anders Borgström har intervjuat Curt Söderström. Blir det Curt? Borde han inte fått frågan för typ ett halvår sedan. Lillis, Hermine och Roger J skulle vara en intressant lösning. Finns fler... i daminnebandyns egna led. Länk till blogg i ämnet förbundskapten.

Igår: Dalen är på väg uppåt, ett snäpp upp för varje match. Härligt försvar igår! Falun fick ett mål (0-4 blev 1-4) i tredje och tog chansen. Grabbade tag i matchen. vilken underhållning... 4-4. Det är mycket nytt i Dalen, ge det lite tid. Toppen kommer i slutspelet, hoppas jag. Kul att världens bästa ketil fick näta, en klart uppåtgående form. Vad säger man om Falun? Respekt! 
 
Ikväll, om jag fortfarande har ork. Umeå City tar emot Jönköping IK. JIK som imponerat mot topplag. City som verkligen behöver poäng. Har inte tippat den matchen. Det gäller för City att starta bra, och hålla koll på den där Johan Andersson (lättare sagt än gjort) då kan man kamma hem tre (enligt mig).
Inför matchen på JIK:s hemsida (länk). Det här hade varit en rolig match för Domeij att spela (förra året keeper i City), JIK hans gamla lag.

Mina tankar går till Värmland och Degerfors IBK vars herrlag var med om en bussolycka. 15 personer till sjukhus. De flesta fick lämna senare, ingen har livshotande skador med någon skada betecknas som allvarlig vad jag förstår. Ett stort trauma att hantera för klubben.

Har du orkat läsa ända hit? Lååångt inlägg idag. Skrev halva i söndags men så tog orken slut. Och jag som trodde jag skulle vara pigg nu när sköldkörteln funkar igen. Nähä...  

Mitt förra inlägg: Om att inga svenskar fick döma i VM.
Förbundet har en regel att man skall ha dömt U19-matcher innan man får förtroendet i seniormatcher internationellt. Har fått massor med bra information av insatta, hinner inte ta upp allt här. Innebandyns nyhetssajter borde ta upp ämnet.
Tillbaka till det faktum att inga svenskar fick döma i VM: Okej... regeln kanske måste följas och då gäller det att SIBF ligger steget före och har domare "på lut" inför alla stora tävlingar. En morot i tider då allt färre vill satsa på det tuffa domarjobbet.
Brottas med mig själv... skall jag som bloggare ringa upp SIBF innan jag tar upp ämnen som kan skapa debatt? Visst, nog förs debatten framåt på en handfull bloggar. Måste man sitta inne med all information? Nej... inte som bloggare. Personliga reflektioner...
Bra att jag är välkommen, finns flera som GÄRNA svarar på frågor. Tack för det. 

Skriver inte så mycket just nu, av flera skäl. Häng gärna med mig på Twitter (länk i vänstra kolumn) där det blir en och annan rad under veckan. Mycket innebandy.

/Innebandybloggen since 2005
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg