->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Grymma talanger, VG och Hallstensson verkar ha kul

2011-02-07 @ 16:30:45
INNEBANDY. Kent Göransson verkar på gott humör efter vinsten i Finnkampen. I bloggen på innebandylandslaget.se skriver han om Patrik Janssons utrop under en uppvärmning.  
"En och annan boll trillade in och frustrationen steg hos den gode Jansson som själv verkade känna att det var mer mål än målvakt om vi säger så. Då i slutet av uppvärmningen så fick han nog, ställde sig upp och skrek,
– Har alla fått vara med och göra mål nu eller? Ett och annat skratt kom då av förklarliga skäl."
(KG)
Ha-ha, ja... förstår att det skrattades.

Vidare... längtar även Göransson till dam-landslaget? Nej men.. om spelare i dam-landslaget och firma Vaara/Hallstensson skriver han:
Kristoffersson/Lindström hade hyfsat kul tillsammans. De gjorde lite som de ville kändes det som. Minst lika roligt hade Vaara/Hallstensson i båset, vad det verkade som i alla fall. Tror jag det, med det spelet.

... alla vet ju att det är roligare om man har kul. *ler*

Har läst både på innebandysajten (bildbevis, se länk) och på Göranssons blogg att Hallstensson verkade ha kul. Bra det! Det måste vara himla skönt för Ulf att slippa allt snack om dubbla roller. Himmel vad han måste ha varit less på alla det där spekulationerna om favorisering av de egna spelarna i AIK. Är inte sånt hämmande? Ja, bara gissar...  

TALANGER. Här kommer ett tips till Hallstensson & Co.
Framtidspelare... två spännande namn i Elin Gabrielsson och Amanda Delgado Johansson från Sten Sture . Håll koll på de namnen, Amanda har gjort 32 poäng i division 1 norra och är 15 år. Ja... 15 år och fyra i poängligan. Henne lär vi få se mer av... Hon är även aktuell i F15-landslaget... men då i fotboll.
Det skulle inte förvåna mig om det Janne Vaara och Hallstensson kommer att leda BÅDA landslagen... nä, eller?

FINNKAMPEN. Karlskrona hoppades på 3000 åskådare och summerade 2100. Med tanke på stadens storlek är det bra. 66 000 i kommunen och 33 000 boende i tätorten. Umeå är mer än tre gånger så stort... och drog inte fullt dubbel med folk. 
Och läget, lite knepigt... mer än 20 mil till Jönköping, Helsingborg, Malmö och tio mil längre till Göteborg och Varberg om man nu tänker på innebandyfästen. Hur reser man egentligen till Karlskrona? Buss? Tåg? Jag är imponerad av publiksiffran 2100.  

På innebandymagazinet som i sin tur hänvisar till sydsvenskan har arrangörerna gått plus. Det är bara att gratulera. Är förvånad att man redan har gjort bokslut, det brukar ta ett tag innan man har koll på vinst...  
Hur som helst, kanonbra jobbat... alla. Väl godkänt...
SIBF har säkert stöttat på olika sätt. Det måste man med erfarenhet av VM i Västerås... Om Finnkampen i Västerås gick back minns jag inte. 

Örlogsstadens IBK var arrangörer i Karlskrona. Det kanske är det som är melodin... låta en klubb arrangera och inte lokalförbund. Å andra sidan, här hos oss var det Västerbottens innebandyförbund som var arrangörer med bra resultat.   

Visst hade Västerås och Umeå bättre förutsättningar? Till Umeå (som anses vara en avkrok) reser man enkelt med flyg (från många ställen), på några minuter är man sedan i stan.
Till Västerås är det nära till andra stora städer...  I Västerås bor 130 000 ungefär, målet var 5000 på läktaren. Efter ett tag kom nya bud och 3500 som mål. Man landade på 2445.

Med tanke på detta måste man se Örlogstadens arrangemang som succé.

TEKNIK. Det är kul med alla smarta telefoner... men utvecklingen av batterierna hänger inte med. Var det bättre förr? Inte för att man kunde surfa och göra allt möjligt annat... men inte sjutton behövde man ladda stup i kvarten. Även ajfån-ägarna går omkring med en laddare i fickan (säg inget annat). Det kan inte vara meningen... Jag har en sprillans ny telefon...  en simpel xperia om nu undrar. Ajfån... nä, så cool är jag inte.    

ELITSERIEN. På onsdag är det en viktig och säkert spännande match i elitserien, KAIS Mora möter Rönnby. Förhoppningsvis kommer klubben att köra liverapport. Den matchen hade jag gärna sett live... eller i TV. Kristoffersson sägs vara het... bara det är sevärt.  

Mora har ett intressant spelschema, Rönnby onsdag, IKSU på lördag. (rättat nu, tack Micke, du är en klippa- Så tacksam för feedback)

I Umeå får Dalen och IKSU slåss om publiken. Dalens damlag (och herrlag) har lyckats dra mer publik än ifjol... gott jobb där. Fyra elitseriematcher samma helg... i samma stad.Dalen-dam tar emot Pixbo på lördag, och Lockerud på söndag. IKSU möter Mora och Falun.  
Nog för att innebandyälskare hinner se alla fyra matcher, men...
På söndag möter Umeå City Balrog, dessutom... 
Söndag: 13.30 Dalen vs Lockerud, 14.00 IKSU vs Falun, 17.00 Umeå City vs Balrog. 

Kan säga att det är MYCKET innebandy i helgen då IBK Dalen arrangerar Regionsslutspelet för DJ18.  Smart drag att bjuda på  fri entré på damlaget båda elitseriematcher.  Läs hela spelprogrammet, man kallar det Damweekend på Facebook:

Själv kommer jag att nog att vara bortrest. Är säker på att innebandyumeå överlever utan mig. Men det finns matcher jag gärna sett... om jag säger så.

 har ni hittat sidan elitinnebandy.se... en välgenomarbetad sajt med statistik. Tack för den. 

Bra trafik på måndagar här på innebandybloggen... Ni sitter väl inte och läser bloggar på arbetstid?  

Från en innebandyblogg nära dig:
Ha en skön arbetsvecka!
... själv har jag inte haft någon vidare värst måndag. Och ingen innebandy är det på TV heller.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg