->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Bra match, inge gnäll, men vad händer...

2011-01-10 @ 22:39:04

INNEBANDY.
Tänk att slippa allt detta gnäll vid av-blåsningar... alla klagomål vid domslut. Det jag tidigare kritiserat bland annat AIK för är nu... borta. Vilket lyft för Svensk innebandy.
Dessutom. Karl-Johan Nilsson som förra året filmade... sånt ser man inte längre. Stort credd...
Ja, nu kan ju detta tolkas som en sågning, fast det var en hyllning... fri tolkning.

Jag skrev "Inför nolltolerans för gnäll på domarna" december 2009, sedan skrev Stefan Edberg ett uppskattat inlägg på min innebandyblogg under slutspelet förra året.
"Männen som gav mig hoppet tillbaka". Mars 2009 var det...
Citat Edberg: PS. Får vi även bort alla dessa förhatliga ”möten” emellan domare och spelare, som nu förekommer vid alla avblåsningar och då kortar matchtiden med 25% kommer det bli riktigt fartfullt. DS ( Edberg)

Det har konstaterats tidigare i år... att gnället på domarna minskat. Nu är det mer innebandy och mindre tjafs... tack för det!

Det finns mycket gott att säga om dagens TV-match, vilken spännande match. Bra jobb AIK, Warberg och TV4. 7-5 fördel Wic som låg under med 2-4...
Bult sa inför tredje "Jag är helt övertygad om att vi vänder det här". Trodde han ens på det själv tänkte jag, det såg ut att gå mot en klar AIK-seger. Det måste väl ha varit fler än jag som trodde på AIK idag? WIC fick ju inte ens låna bollen...

Warbergs bås... en hyllning. Man inser att man måste göra något, tar TO och ... gör något. Är det möjligen det som kallas coachning?
 Länk till innebandymagazinet, om Warbergs magiska vändning. Länk till Hallands nyheter, som iofs mest lagt fokus på det faktum att J-O Waldner och Jörgen Persson spelade pingis i pausen.

Stackars Mullsjö och stackars Caperiotäby som möter AIK de närmaste två omgångarna. Solnagänget lär vara sjukt taggade. Dessutom, de körde en spännade, sevärd och tuff (läs aggresiv) helplanspress idag... Jag undrar om man går hem och funderar på alternativ till att spela sin första femma rakt av om man ligger under... det är i och för sig ofta ett vinnande koncept. Tycker att K-J gjorde en bra intervju efter matchen... "vi skall klara det med de spelare vi har".  Jo... men idag möttes två grymt namnstarka lag.

Conny gjorde en bra match, coachades av kollegan (*ler*) när han tänkte såga utvisningen av Kranberg. Däremot lyckades ingen hejda honom i det läge där han tyckte att crosschecking i knävecken var schysst spel. Men oops... det tyckte visst domarna också. Det blev ingen utvisning... (Jo i bloggar får man gnälla)

Jag är lite avundsjuk på att man kan älska ett lag så mycket som Conny Vesterlund gör. På allvar alltså...  Det måste vara sjukt svårt att kommentera med den kopplingen han har, som att kommentera en match där ens egna barn spelar huvudrollen. Svårt är bara förnamnet.

Varför kommer jag att tänka på SM-guldet för några år sedan, Conny dansade av glädje och fångades av min kamera. (Bild kommer)


Åh vad trist att innebandyn inte har mer stake än att släppa sändningstiden till handbollen. Sju matcher var i januari för SSL-lagen... då är det uppehåll till förmån för handbollen. Det är klart att innebandyn tappar tittare när det där med innebandy kl 19 på måndagar inte alls är... en regel.

Min gissning att den matchen som sändes ikväll upplevdes som propaganda och att fler skulle ta sig tid att titta på måndag... om det nu fanns något att titta på. Visa musklerna innebandyn.  Tänk om man valt att visa tre matcher i stor fyran av handbollen och så får vi se vår älskade innebandy... då nu TV4 är värd för handbolls- VM.

Har uppdaterat inlägget med länkar.

Må så gott! /Ingrid



Expressen om Krismöte i Pixbo... är det journalistens ord eller deras egna. Visst man har haft en dipp men... Det är bara att bita ihop...

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Joj

AIK var bättre i 50 minuter. Varför skrev du inte det?

2011-01-11 @ 00:05:36
Postat av: Jenny

Inom Uppland är det helt nolltollerans. Minsta ord mot en annan person på planen från ledare eller spelare resulterar i utvisning och i vissa fall matchstraff. Det är första året jag dömer, men jag måste säga att det är en lättnad att kunna dra det röda kortet på en gång i vissa situationer där fula ord förekommer, istället för att ta en tvåa och riskera att det fortsätter och att matchen eventuellt spårar... Jag dömer i och för sig bara ungdomsserierna än så länge. Men har sett skräckexempel på det här med gnäll på domare och dylikt nu under ungdomsdelen av Storvretacupen, från killag där åldern är 12(!) år. Skrämmande.



Dock verkar tyvärr inte nolltolleransen alltid tillämpas inom SSL... Ett exempel är Sirius hemmamatch mot Balrog som jag såg. Kevin Björkström i Balrog skriker sopa högt och tydligt så hela hallen hör det. Nu är sopa extremt milt jämfört med andra ord. Men det är ändå en negativitet mot en annan person på planen. Domaren står precis bakom och låtsas om som att det regnar. Även om han inte tog någon utvisning borde han i alla fall sagt åt killen att lugna ner sig... men inte ens det. SÅ tråkigt att se att domare tillåter skitsnack och gnällande... för det förstör och skapar sådan dålig jargong inom sporten...

2011-01-11 @ 00:07:25
URL: http://jennyam.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Jag skrev att WIC inte fick ha bollen... det var credd till bortalaget. AIK var bra, WIC har en hel del att fundera på...

Jenny: Det är stor skillnad på snack under matcher i SSL, det är bara att glädjas åt det. Mer kamp, mindre snack... ja tack:)

2011-01-11 @ 15:48:47
Postat av: Zonen

Ville bara tipsa om www.innebandyzonen.se ! :)

2011-01-12 @ 09:24:47
URL: http://www.innebandyzonen.se
Postat av: Ingrid

Till Zonen: Aha, du ville marknadsföra din sida, inte läsa min blogg. Vet inte om det är bra eller dåligt...

2011-01-12 @ 13:17:20

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg