->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Landslagsledningen avgår tillfälligt, in kommer bloggarna

2011-03-04 @ 19:42:38
Det är så tyst från ledningen i frågan om herrlandslaget. Därför... i tanken,vi byter ut hela landslagsledningen och ersätter den med innebandybloggare. Det är ju ändå vi/de som hörs, kan allt, för debatt och sjunger ut. Jag menar allvar (om att debatten förs av bloggarna). ... det viktiga i det här inlägget står längst ner. Vägen dit är författat med glimten i ögat vilket alltid medför risker. Känsliga läsare uppmanas att gå direkt till det som står under första linjen. 
***
Nu skall vi se om jag får ihop det i Blogg-landslagsledningen:
Förbundskapten blir Rune, han har med all säkerhet retat många med sin blogg. Och tänk vad bra för media... uttalanden "i syfte att göra innebandyn känd". 
Inte för att de går att jämställa med Mourinho klassiska:
"Snälla kalla mig inte arrogant, men jag är europeisk mästare och jag tycker att jag är The Special One".

Rune får också vara landslagschef. Med sin kompetens inom ledarskap, team, konflikthantering med mera. Här kryddar vi de omtalade "dubbla rollerna" med att man både är arbetsgivare och anställd. Varför ändra på ett vinnande koncept? Någon i landslagsledningen tituleras väl ibland överledare... med två roller kan man verkligen bära den titeln med stolthet. Rune är idag inte kopplad till något lag, så ingen behöver tjafsa om det.
 
Assisterande tränare blir GittanG
. Tror att de skulle passa Rune bra att ha en kvinna med skinn på näsan vid sin sida. Tiden är förbi då profiler inom innebandyn menar att daminnebandy är en annan sport, inga konstigheter alltså. GittanG har dessutom meriter som spelare, ett bra nätverk och förmåga att kommunicera vilket kan bli en tillgång och ge balans. 
 
Spelande matchcoach, har man testa det? Här finns alternativ som Bult... Han fick en fyra i betyg igår vilket inte är illa. Eller varför inte Peter Fischerström? Även om betygen sällan talar för Fischer kan ingen prata bort 100 landskamper. Med lite mediaträning skulle både Fischerström och Magnus Svensson kunna agera matchcoach. Svensson har tyvärr ingen blogg... De båda andra har meddelat att någon mer landskamp inte är aktuell. Den ena har sedan tagit tillbaka det, den andra har snart gjort fler comebacker än landskamper.
 
Nej, vi gör det lätt för oss och utser ingen matchcoach. Och slipper krönikor som Förbundets bluff i samband med "matchcoach affären". Aldrig mer behöver någon i förbundsledningen då meddela att "Men det är som sagt alltid klubblaget som prioriteras. Så är det i alla lägen". Aldrig någonsin skall en matchcoach och förbundskapten kunna tolkas ha olika intressen och uppfattningar i den media hetsjakten. Vi minns ju hur Brolle rasade ,"En kniv i ryggen". Sånt undviker vi gärna, vis av erfarenheten. (Dessutom har damlandslaget skrotat både scout och matchcoach. Att leda två landslag har man testat... )  

Magnus Anderberg som scoutingansvarig, (eller Kimmo) Inte för att FCH-bloggaren skriver så mycket om innebandy i sin blogg... men jag har inte så många att välja mellan. Och han är forward vi ska ju va offensiva... Man får inta vara med för att man bloggar, men man måste blogga för att vara med... Anderberg skrev när man sparkade Göransson: "Inget överraskande beslut, från förbundet, men tidpunkten känns lite märklig. Antingen säsongen ut eller också foten direkt efter VM, hade varit sundare alternativ". (MA)
Magnus tycker till om landslaget vilket tyder på engagemang. Han (eller Kimmo) får kartlägga motståndarna, coacha från läktaren och allt det där andra en scout gör.

... om Kimmo Eskelinen spelar i SSL nästa år men trots detta inte tar en plats i landslaget vill jag jag hålla en plats lite öppen. Rollen som naprapat är inte tillsatt, och Kimmo har bra tryck i sin klubba. Det kan bli tal om att byta plats på Anderberg och Kimmo. Vill Anderberg ha kvar jobbet som scout måste ha ta ut Kimmo i truppen.

Målet är att aldrig någonsin, aldrig någonstans, aldrig någon gång begå tjänstefel och ta ut skandaltrupper. 

Nordström får en spökroll i blågult, han styr upp kontakten med domarna på internationell nivå så de anpassar sig efter de svenska behoven. Nordström har för övrigt nyss blivit farfar, men är fortfarande en aktiv domare... Per har varit bloggkollega längre än någon annan (utan uppehåll) och vi bloggare håller som bekant varandra om ryggen. Han är med!   

Hermine Dahlerus blir koordinator... vi kvoterar in ännu en kvinna. Hon får ett uppdrag inom herrlandslaget då hon inte finns med i truppen till damernas landslag... Detta trots att alla elitserietränare  aldrig någonsin, aldrig någonstans, aldrig någon gång inte ser henne som ett av de största hoten i alla matcher, alltid. Minne är kulturbärare inom innebandyn och i uppdraget som koordinator fungerar man som en typ av lagledare. Hermine lämnar aldrig något åt slumpen på banan vilket hon får ta med sig i detta uppdrag.   

En bloggande materialförvaltare... Jag behövde inte fundera länge... "Matten" har dessutom en fru som bloggar, det måste ses som ett plus. Något som väcker respekt är då hon nyligen skrev ett inlägg och tog hans parti (efter att han blivit illa behandlad i Umeå)... Då  tog han henne i örat och bad högaktningsfullt att få föra sin egen talan. Raka puckar:). Blogglandslagsledningens materialare hyllades för sitt arbeta i en blogg av en landslagsmålvakt. Många bäckar små, en solklar materialare i landslaget.  

Och jag själv då? Jag har ju inte så många kompisar som kan nominera mig till någon post. "Om jag rekommenderar dig så rekommenderar du mig"... Men jag har bloggat längst och utan uppehåll och borde ha någon roll.

Nu finns det bloggare som inte fått någon roll. **Cecilia, Koppen, Limmet, lagledarn, Brolle, Jansson, Walle, Heda, Vickan, Jacke, Wagneryd, Bohlin för att nämna några jag läser ibland eller ofta. (det var ingen blogglista, sorry att jag GLÖMDE någon)

Och någon post kanske återstår att tillsätta. Alla får sitta med i analysgruppen under förutsättning att man lägger ner sin blogg (gäller alla oavsett uppdrag i landslaget).

Tänk så tyst det skulle bli. Nej, leve bloggarna.   
Det är som Limmet skrev: "Vad är en blogg? Vad är ord? Vad i helvete är skrift värd? Ett skrivet ord bör Du beakta, ta på allvar. Det väger tungt". (Mitt tillägg: på gott och ont).

Har klippt i hop följande mening från ett helt annat sammanhang, som ingen har sagt eller kommer att säga. I alla fall inte nu.  
"Därför är beskeden så tydliga . Vi ger aldrig innebandybloggare inflytande – aldrig någonsin, aldrig någonstans, aldrig någon gång! ...Och det gäller också passivt inflytande!"

Innebandy-media vill inte alltid riskera att bli obekväma... kritiskt granska, objektivt undersöka, låter olika sidor komma till tals. Relationer värnas, inte konstigt... men vad händer med trovärdigheten?

En blogg får vara subjektiv och är ju en form av egotripp. Frågor som ställs, spekulationer, ryggdunkningar tas på allvar, på gott och ont... De som sa "bloggarna kommer att bli innebandyns död" hade helt fel. Den som läser det som skrivs på nätet ser att debatt pågår, även när det inte länkas. Och det finns exempel på när bloggare påverkat utvecklingen.   

Den som bloggar bäst om sin kandidat kanske trots allt kommer att ha inflytande. Eller de som har flest vänner (minst ovänner) i bloggsfären kanske kan vara den som förbundet tar ut innan landkampen i april. Det återstår att se. Det är i alla fall roligt och spännande. Men journalistik behövs också och kraftfulla krönikor, mer sånt tack.   

Citat ur en krönika på innebandynytt, sajten som var först ut med nyheter och krönikor på nätet. Här förklarar man syftet:
"I mina ögon så ligger mycket av innebandyns utveckling i den mediala utvecklingens händer. Nu har det skapats ett debattutrymme och informationsflöde via internet som innebandyn tidigare saknat. Innebandyns stora svaghet var länge de slutna korridorerna, den lilla ankdammen som styrs av en klick människor. Debatterna har förr koncentrerats till ett fåtal träffar och ett fåtal tyckare.
Idag kan Folket göra sin röst hörd. Idag kan förbund ifrågasättas, klubbar granskas och spelare kan ställas mot väggen. Nyheter är vinklade på olika sätt, det krävs en mångfald av bevakningen - för konkurrens höjer kvaliteten och trovärdigheten" (slut citat).

Den här innebandybloggen är på väg mot sitt sjätte slutspel, galet men kul. Firar detta med att skriva det längsta inlägget någonsin. Tack och förlåt!
Till alla er som med stort hjärta jobbar för att utveckla innebandyn, på banan, i båset eller utanför. Jag hejar på.

/Ingrid  


... fyra inlägg om landslagsledningen och deras arbete den här veckan. De övriga tre är seriösa, rakt igenom:  
Om modellen förbundet jobbar efter, har den begränsat eller optimerat i jakten på Sveriges sjunde guld? "Det begränsade landslaget".
... förbundet meddelar att besked om ny FK dröjer. Inlägget är en liten uppfräschning i hur ledningen presenterat sina beslut och analyser sedan 2007. Har vi råd att jobba så inom svensk innebandy? Kan vi verkligen veta att analyserna är rätt... den här gången?
Finns det en risk att vi kopierar fotbollens flopp: "Svenska modellen
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Robert

Till sjukt: Det är väl bra? Så får de in lite substans mitt i allt trams :)

2011-03-04 @ 23:23:29
URL: http://robertsinnebandy.blogg.se/
Postat av: JK

Jag skattade högt när jag läste. Fyndligt.

2011-03-04 @ 23:43:31
Postat av: Peter Bohlin

Haha, din klart bästa bloggtext, ever. Men jag vill inte sitta med i analysgruppen, jag vill ha en plats i båset :(

2011-03-05 @ 01:02:06
URL: http://zerpo.blogg.se/
Postat av: 08

Runes Mentala Attityd in i förbundet och alla bekymmer är borta. Sjukt rolig blogg. Fischer mediaträning, mooooah haha. Kimmo äntligen i landslaget, ditt bästa drag.

2011-03-05 @ 10:33:55
Postat av: ?debatt?

Den sk DEBATTEN om ny FK drivs på en enda sida enligt mig, INNEBANDYMAGAZINET. Magnus Fredriksson har iaf ställt frågan till några personer. Har du någon EGEN kandidat i den sk DEBATTEN. Vi är nog många som inte ger ett skit för DEBATTEN i övrigt. Ingen annan än INNEBANDYMAGAZINET har följt upp något spår. Din blogg har INTE handlat om VEM som skall ta över. Men väl kartlagt hur man jobbat fram till nu. Bra jobbat, men vad kom du fram till????

Väntar på svar. Keep up /B

2011-03-05 @ 17:08:02
Postat av: Ingrid

Tack för feedback. Kul att det uppskattas.Till ?debatt?:

Förstår inte riktigt hut du menar och vad du efterfrågar. Försökte maila men du hade råkat lämna fel adress...

Det är upp till var och en vad som skall kallas debatt. Jag står fast vid att debatt förs i olika former. Även på magget. När det gäller förbundskaptensrollen har jag inget "eget namn" eller lösningen på "krisen". (Om du menar så)

2011-03-05 @ 22:59:45
Postat av: Ingrid

Till Bohlin: Om detta är mitt bästa inlägg någonsin är det hög tid att lägga ner:). Angående din roll så är du ju bloggare och kan själv driva din kampanj. Fram till dess sitter du i analysgruppen. (suckar åt mig själv)

2011-03-05 @ 23:03:14
Postat av: Cicciilia

Jätterolig läsning ska jag väl börja med att säga! Sen så, skulle du inte kunna vara pressansvarig? Skapa ett liv runt innebandyn i media osv. Tror det skulle passa dig! Eller vad tror du?;) Ha det!

2011-03-05 @ 23:17:01
URL: http://cicciilia.blogg.se/
Postat av: Johan

4-2 mot Ö-vik och förlust mot Dalen. Får Rönnby godkänt?

2011-03-06 @ 20:55:40

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg