->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Pixbos landslagsspelare i div 1, Martin Emanuelsson i div 2

2011-10-25 @ 12:26:42

Nu gör innebandymagazinet en hel serie artiklar (länk till en artikel) om det jag skrev om i lördags. Matchen då en landlagscenter gick in i en Div 1-match. Det  känns orättvist allt detta fokus på IBK Dalen, det var verkligen inte min mening. Man skall komma ihåg att det är ETT EXEMPEL. Blev sugen att kolla med Anwar Samuelsson som tyvärr han semester. Vilka elitlag med samarbetsavtal använder det inte? Berätta, verkar vara mer regel än undantag. Men är det verkligen rätt sportsligt?
 
Jönköping som gick upp i elitserien i år spelade i samma serie som Pixbo IBF. Nu vet jag inte om just JIK drabbades av "förstärkningar" från damelit men det skulle kunna vara så.
Exempel:
Landslagsspelaren Jorunn Göransson (Pixbo IBK) spelar fyra matcher i damettan, gör sju poäng (snabbkollade på innebandy.se). Hon gör även en match i division 2.
På 24 matcher i damelit och gör Jorun 12 poäng och som sagt, på 4 i div 1 gör hon sju.

Warberg IC..  Kim Hadelund spelar match i div 2, detsamma gäller Emanuelsson... och ett par till.

Bland annat Emelie WibronCassandra Edberg har förstärkt IKSU-ungdom under åren. Helt enligt reglerna men visst ändrar dessa spelare förutsättningarna i ett division 1-lag. Inget snack!
Det är klart att klubbarna nyttjar detta. Den enes bröd den andres död. Har inte tänkt på detta förut på samma sätt. Tänk er under JSM... Hade media verkligen tyckt att detta varit ett problem hade det kunnat bli rubriker.
Hur ser det ut i Falun och Falun ungdom, och i andra föreningar?

Man kan till exempel spela både en damjunior-SM-final och en senior SM-final samma år... i olika lag. Så är reglerna.

Pixbo IBF ligger just nu näst sist i tabellen i södra damettan. Kan man gissa på förstärkning från damelit?

Snart är det landslagsuppehåll, räkna med övergångar från elit till lägre serier... en del av dem kan avgöra ned/uppflyttning.

Karl-Johan Nilsson i Järfälla... skulle vara möjligt enligt reglerna. Nu är ju K-J uttagen till landslaget. Någon annan? *ler*

Det är olyckligt att Johan Samuelsson och Dalen ser ut att vara de enda som använder regeln på ett sätt som för mig känns få tvärtomeffekt. Men det kommer kanske artiklar om Pixbo imorgon.

Nu snabblunch...

Uppdaterar 17.14:
Den nya satsningen på TV4 Sportcentralen skall tydligen konkurrera med SVT:s svårslagna Vinterstudion. I Aftonblandet kan man läsa att "Sportcentralen" skall sända innebandy... iaf VM-finalen. Intressant, en match? Alltid något. Citat: TV4 har snott åt sig skidskyttet från SVT, men kommer även att sända handbolls-VM, VM-finalen i innebandy, elitserien i bandy och vissa delar av ishockeyn SM-slutspel i sitt nya program. (slit citat)
Annars har ju inte TV4 direkt storsatsat på vår sport. Få se nu... när skulle de första matchen sändas? Längtar och väntar...
Hur blir det med SM-finalen? Redan nu lär de veta vilken kanal...

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Selle

Var det inte så att en viss Grönroos och även en Timmy som spelade med laget den matchen? Varför står det ingenting om dem? De tillhör ju också A-truppen vad jag vet... Det kanske var länge sedan Grönroos spelade men iaf.

2011-10-25 @ 14:49:41
URL: http://www.sellessal.blogspot.com
Postat av: Jan

Vad är rättvisa?

Samarbetsavtal en lösning på hur spelare som inte tar en ordinarie plats i sitt A-lag,får en chans att spela matcher.Man kan välja en annan väg och göra som fotbollen bla, genom att ha reservlagsserier, tipselit serien osv kan inte exakt hur dom gör.

Men nu har innebandyn samarbetsavtal, och jag tror inte att man plockar ner spelare från elitlag till lag i lägre divisioner för att hjälpa det laget, utan det är för att elitlagets "bänkspelare" skall få chansen till spel. För att då få bästa motstånd för dessa spelare så kan man ju välja att låta dom spela när man möter topplag i sin serie.

Känner till spelare i ett elitlag nära mig som gärna hade sett att deras lag hade haft ett samarbetsavtal med något lag så att dom hade kunnat få chanen att spela någon match under säsongen.Nu blev det så att man spelade 3 till 4 träningsmatcher på försäsongen för att sedan "bara" sitta på bänken och träna.Ju längre in på säsongen dom fick sitta ju svårare blev det att gå in och få spela.Man måste veta att dessa spelare är mycket viktiga för laget,utan dessa blir det ingen bra träning som man måste ha för att nå framgång.

Detta var en aspekt på varför man skall ha kvar denna möjlighet för alla att spela.

Rättvist ?? vad är rättvist? Att det inom fem milsradie finns tillräckligt med juniorlag så man kan ha en bra ren juniorserie eller att man låter juniorer spela i serien under eliten och då förstärker med elitspelare bara för att dessa juniorer skall få chans till hyggligt motstånd då det saknas andra juniorlag inom rimligt avstånd.

Är inte dessa också värda en chans till bra utveckling?

(Utan elitspelarna har man svårt att hänga kvar i serien, en föruttsättning till ovanstående)

Detta blev ett långt inlägg, men kände att jag måste ge dig lite respons

Men vad är rättvisa?

2011-10-25 @ 14:59:18
Postat av: Jonas

I motsats till Jan som inte tror att man plockar ner spelare för att hjälpa lag de samarbetar med både tror och vet jag att det är så det går till.

2011-10-25 @ 16:27:34
Postat av: Jönköping

JIK dam skickade ner Sara Anteryd + 2 till i div.2 mötet mellan huskvarna (JIKS samarbetslag) och östra jkpg förra veckan...

2011-10-25 @ 17:55:34
Postat av: Ingrid

Tack för feedback på olika sätt. Uppskattas!

Selle: Jo så var det. Men de är spelare med lite speltid i Dalen. En viss skillnad på kung Samuelsson. Han kan ju vinna matcher på egen hand.

Jan: Klart samarbets-tanken skall finnas kvar. Frågan är hur?

Jonas: Ja, ibland är det iaf så.

2011-10-25 @ 19:36:12
URL: http://innebandyenligtmig.blogg.se/
Postat av: David K

Kolla Rönnby Ungdom ifjol då Petra Weiss och Hanna Pettersson var nere i div 1 och lekte, vet att även några fler var med men det var mer okej då de var på gränsen. Ruggigt gött att de åkte ur när de kör så.

2011-11-02 @ 22:52:09
URL: http://innebandydavid.blogg.se/

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg