->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Spännande namn och playbookspelare. Inga skrällar...

2011-03-12 @ 11:54:00
Det finns flera personer som skulle vara spännande att följa som förbundskapten i någon av Sveriges båda landslag. En av dem presenteras nedan:  

-Är en bra coach och en tydlig ledare och taktiker
-Kan hantera media och skapa intresse runt sporten.
-Har tagit flera ädla internationella medaljer
-Vet hur man vinner svåra matcher även om det andra laget har bättre spelare. 
-Lägger ner 100% i det han gör.
-Får människor att växa.
-Har steg 4 utbildning
-Har många års erfarenhet av att administrera idrott på olika sätt.
-Har pondus.
-Har en förmåga att lyssna
-Står för en spelidé men vet att man måste skola in sina spelare. 
-Spelar de hetaste spelarna även om det blir obekvämt. 
-Har två junior SM-guld som ledare.
-Tre SM-guld som ledare och ett SM-silver.
-Är hjärnan bakom totalinnebandy.

På beskrivningen ovan så kan ingen säga annat än... ett bra namn, spännande tanke. Vem tänker jag på?Ja, nu är jag utanför boxen i tanken. Återkommer... 

Magnus Nilsson sa efter att man meddelat att Kent Göransson får lämna:
"Vi har reviderat vår kravprofil på vad vi behöver för ledarskap. Vi vill ha en förbundskapten som kan vara drivande att förändra spelet och samtidigt vara en ambassadör för sporten"

Nilsson menar nog Magnus Jäderlund. (inte de?) Han är väl den som bevisat mest av alla då det gäller att förändra spelet (på mer än ett sätt), vända upp och ner på allt. Hans namn har nämnts i många år, minns en krönika av Mika Packalén direkt efter VM-silvret 08. Var det Jäderlund 130-sidiga play book han längtade efter? Varför skriver Bult "är nyfiken på Jäderlund". Hur kommer det sig att Magnus Augustsson (Hall of fame) vill se Täbys tränare i landslaget? Delvis är det nog ett betyg på hur experter har uppfattat coachningen i herrarnas landslag. Jag vet inte om det Magnus Svensson sa i hn när Göranssons fått sparken "hade räckt med att byta ut en ledare" står för detta.

Hur som helst. Det vore spännande att se Magnus Jäderlund i rollen som förbundskapten. Undrar vad Gunnarzons "jag vet inte hur organiserad Jäderlund är" (i innebandymagazinet) står för. Vad var frågan liksom? Nåja, överallt och under flera år har Jäderlunds varit det hetaste namnet i landslagsammanhang och då handlade det om ledarskap, och förmåga att agera. Och det finns ingen som tvekar på den, eller? Som förbundskapten skulle Jäderlund få helt andra förutsättningar än i Täby, ja... tanken är spännande. Det skulle krävas samma mod (upphöjt till sjuttio) av förbundet som när man tog in Jan-Erik Vaara.   

Kravprofilen... just ja, skulle ju återkomma med den.  Inser att jag just satt ihop ett slagkraftigt team... Curt Söderström och Magnus Jäderlund. Fast... de har aldrig träffats vad jag vet, synd... de hade nog haft stort utbyte av varandra. Man måste få jobba med personer man tror på fullt ut... som  Vaara och Murt "Vi har samma syn på innebandy". Nu skall man tydligen ha Magnus Nilssons nya syn på innebandy för att bli förbundskapten. Och jag tror vi är riktigt farligt ute... En landstingsdirektör skall aldrig gå in och visa kirurgen hur man skall hålla kniven.

Damlandslaget har organiserat om sig, skrotat scoutingansvarig och matchcoach. Äntligen! (Två assisterande tränare nu) Härligt att de inte tvingas anpassa sig efter en modell som passar herrlandslaget den här gången. Det där med matchcoachaffären var det ingen guldvarning på.

Elitseriens slutspel är igång, inga skrällar i första matchen. Mora har sagt att man gärna möter Falun i semin... för deras skull var det trist att Falun inte lyckades knipa bortamatchen. Nåja, fyra matcher är kvar. Bäst av fem... det bästa som hänt damelit! Och IKSU, grattis till fullsatt, det har verkligen hänt saker även utanför banan. 

Elin Magnusson och Stina Näktergal tillbaka i ÖIB inför kval. Varför väntande man så länge??? Vilket tillskott alltså. Jönköping erbjuder sig att hjälpa ÖIB ekonomiskt mot en hemmamatch. Alltså, Jönköping såg sin chans att spara pengar. Har JIK överhuvudtaget råd att gå upp med både (eller något av) dam och herrlaget. Jag hoppas förbundet har koll...
 
Idag spelas sista matchen i SSL, med bland annat TV-match 14.00 Warberg vs Storvreta. Men dagen till ära möter Umeå City också Täby på bortaplan. Och min innebandyblogg kommer att föräras ett inlägg av Caperiocecilia. Innebandybloggaren som älskar Caperiotäby (någon skall ju göra det också *ler*). Fina bilder blir det...
En sak som gör Täby så charmiga är att de inte dödar det kreativa och individen. Det såg vi i VM-finalen att sådana/sådant behövs. Men vad gör man med de spelare som sticker ut i SSL-lagen? Man värvar dem och gör om dem till... playbookspelare (dödar dem på bänken först). Sedan säger vi att det inte finns någon Hellgård och Jihde. Är det så konstigt egentligen? Nåja... jag kan ju inget om innebandy. En produkt av Sverige... Hyvärinen var en av nycklarna till Finlands guld.

/Ingrid


Fler inlägg i ämnet förbundskapten: (innebandybloggen, vecka 9, och 10)
Kopiera sagan... damernasguldsaga, då tänkte man utanför boxen.    
Om modellen förbundet jobbar efter, har den begränsat eller optimerat i jakten på Sveriges sjunde guld? "Det begränsade landslaget".
... förbundet meddelar att besked om ny FK dröjer. Inlägget är en liten uppfräschning i hur ledningen presenterat sina beslut och analyser sedan 2007. Har vi råd att jobba så inom svensk innebandy? Kan vi verkligen veta att analyserna är rätt... den här gången?
Finns det en risk att vi kopierar fotbollens flopp: "Svenska modellen

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: PS

Smedberg borde vara med bland era namn. Han matchar ofta laget, coachseger mot aik.

2011-03-12 @ 14:58:30
Postat av: Jo

Hej! Jag har inte tänk på att det kan vara därför vi inte får de där spelarna. Spelet är för uppstyrt för att skapa megastjärnor. En bra fråga att ställa ju fast nog inte hela sanningen.

2011-03-12 @ 17:01:07
Postat av: everysport

Poppis hos aik igen?

http://www.everysport.com/sport/innebandy/superligan-herr/superligan/event/2011-03-12/aik-ibf-pixbo-wallenstam-ibk/18756214

2011-03-12 @ 17:44:12
Postat av: Ingrid

Ja, Smedberg är en coach, han skulle kunna vara något för förbundet.

Till JO. Jag säger inte att det är så, jag undrar...

Till EVERYSPORT: Jag tycker man måste se det så att det är en enskild person som tolkar mitt inlägg. Absolut inte en klubb, eller ett lag. Jag skrev väl inget om AIK?

2011-03-12 @ 19:37:59
URL: http://innebandyenligtmig.blogg.se/
Postat av: Cicciilia

Haha! Ja, precis! Någon måste gör det också! Och tack, igen!

2011-03-12 @ 20:39:23
URL: http://cicciilia.blogg.se/
Postat av: Anonym

Den så kallade Dalendöden förr.

2011-03-12 @ 22:15:06
Postat av: Anonym

Klart du menade AIK, löjligt att alltid hacka på AIK.

2011-03-13 @ 14:03:20

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg